Föreläsning som inspirerar


Jag har börjat köra min föreläsning “Konsten att njuta av resan”, som handlar om hur man lättare kan nå sina mål när det känns motigt och man kanske vill ge upp. I onsdags besökte jag ProCivitas Gymnasium i Lund och föreläste för ca 60 stycken 16-åringar. Jag var inte så lite nervös! Tankarna for genom huvudet…

Föreläsare Magnus Andersson
Inspirationsföreläsningen “Konsten att njuta av resan” på ProCivitas Gymnasium.

– Kommer de sitta och tugga tuggummi och kasta saker på mig?!

– Kommer de att hänga med på mina tankegångar och kommer de kunna relatera till de problem och lösningar jag kommer prata om?!

Jag minns ju själv hur det var att gå i första ring på gymnasiet.

Men alla mina farhågor kom på skam! De var helt underbara! Jag längtar redan tillbaka till att föreläsa för dem igen. De satt tysta som ljus och lyssnade. Och när jag ställde publikfrågor så räckte genast 4-5 personer upp handen och ville svara. Vilket engagemang!!

Jag vet inte vem som blev mest inspirerad efter denna föreläsning, jag eller publiken? Men jag vet att det blev ett härligt möte, och  att vi skapade något tillsammans.

Något som dock inte riktigt landade, var min referens till TV-serien “Fame”, som gick på TV i mitten på 80-talet…alltså ca 15 år innan de var födda! (Då inser man att man börjar bli gammal.) Men några dem föreslog att jag kunde referera till “High School Musical” för att göra en tydligare koppling.

Nästa vecka får jag förmånen att föreläsa på Malmös Yrkeshögskola. Det blir spännande att ta med mig feedbacken och lärdomarna från veckans föreläsningar, och se om jag kan ta ett litet steg framåt på min resa mot att bli en ännu bättre föreläsare.

Föreläsning eller undervisning?

Vill du också uppleva föreläsningen och få inspiration till att nå dina mål? Eller vill du bli bättre på att tala inför publik? Kontakta mig och berätta!

[contact-form to=’magnus@ideate.se’ subject=’Föreläsning/Coaching’][contact-field label=’Name’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Email’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Comment’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *